martes, 7 de enero de 2014

EL DIMECRES 15 DE GENER COMENCEN LES SERIES: OBJECTIU MARATÓ DE BARCELONA


El proper dimecres 15 gener començarem el treball amb sèries. L'objectiu és la Marató de Barcelona però les sessions estan obertes a tothom.
Punt de Trobada: Centre Esportiu Vilarenc Aqua
Dies: Gener: 15, 22, 29 Febrer: 5, 12, 19
Hora: 18 h
Durada: 1:15 hora
Observacions: Des del punt de trobada ens dirigirem al passeig marítim

El mètode intervàlic. És un entrenament fraccionat. Serien el que popularment coneixem com sèries. Es caracteritza per la pausa, que és incompleta. Normalment quan no tenim experiència o simplement anem a córrer pel nostre compte ho fem mitjançant el mètode continu. Un dia podem córrer 30 minuts , un altre dia 1 hora, avui anem a un ritme tranquil i un altre dia premem una mica més. Anem segons les nostres ganes i forces. Però aquest entrenament, sense que estigui malament, no farà que millorem. Per això hem de recórrer a les tan temudes sèries. Com hem dit anteriorment les sèries formen part de l'entrenament fraccionat (córrer, descansar, córrer, descansar, córrer). Amb elles entrenem la Potència Aeròbica o dit d'una altra manera, la capacitat d'anar al màxim durant més temps perquè som capaços d'utilitzar més i millor el nostre oxigen. També aprenem a reciclar nostre lactat, engrandim el cor i millorem la perfusió sanguínia muscular .

Quan fem treball de sèries els efectes es produeixen en la recuperació i no en l'esforç. És més important el temps de pausa que el de treball. La pausa o recuperació ha de ser activa. O sigui, no ens hem  de qudar aturats o asseguts o aturats . Caminar o trot molt suau és la millor forma per recuperar-se.